Hockey i norr

Hockey blomstrar igen i Sveriges norra regioner, de tre stora hockeymetropolerna Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå är alla uppe och slåss i toppen av Svenska Hockeyligan (SHL), finrummet i Sveriges seriesystem. När de norrländska lagen drabbar

Hockey blomstrar igen i Sveriges norra regioner, de tre stora hockeymetropolerna Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå är alla uppe och slåss i toppen av Svenska Hockeyligan (SHL), finrummet i Sveriges seriesystem. När de norrländska lagen drabbar samman så engagerar sig stora delar av ortsfolket och även många av de som normalt sett inte kollar på hockey. Det viktigast är inte alltid att vinna ett derby, utan främst handlar det om att inte förlora. Om du vill se hockey på riktigt bör du definitivt bege till någon av våra norrländska hockeymetropoler.

Örnsköldsvik

Fjällräven centerÖrnsköldsvik är ett riktigt hockeymecka på den västernorrländska kusten. Örnsköldsvik stolthet Modo Hockey har producerat storstjärnor som Peter Forsberg, Markus Näslund och hockeytvillingarna Daniel och Henrik Sedin genom åren. Peter Forsberg och Markus Näslund som avslutat sina aktiva karriärer hjälper numera klubben med spelrekryteringar och annat som de kan bidra med. I Örnsköldsvik finns kontrasterna med allt från ishockey och skidåkning vintertid till sol och bad eller varför inte ägna sig åt vandring vid Höga Kustenleden på sommarhalvåret. Om du har vägarna förbi så missa inte heller att besöka gästvänliga ABC Strandhotell – en riktig hotellpärla mitt i Örnsköldsvik.

Skellefteå

Skellefteå kraft arena

Hockeyföreningen Skellefteå AIK bildades 1921 och ishockey har sedan 1943 funnits på agendan. A-laget har varit framgångsrikt genom åren, inte minst de senaste åren då man dominerat i SHL och vunnit både 2013 och 2014. Det råder en stor rivalitet mellan vissa klubbar, Björklöven från Umeå har historiskt sett varit Skellefteås stora rival, men eftersom de inte längre spelar i högsta serien så har Luleå fått ta över den rollen. Förutom hockey kan Skellefteå erbjuda ett rikt kultur- och naturliv. En modern stad i ett litet format med nära tillgång till vacker natur och annorlunda upplevelser.

Luleå

coop norrbotten arenaLuleå är en riktigt sporttokig plats där stadens båda giganter Luleå Hockey och LF Basket Norbotten (före detta Planja) tävlar om stadens uppmärksamhet. Luleå Hockeyförening bildades 1977 och är den nordligaste placerade klubben i SHL. Klubben har vunnit ett SM-guld år 1996 men också varit snubblande nära att återupprepa bedriften. Klubben är känd för sin tunga fysiska hockey med profiler som Mikael Renberg och Stefan Nilsson. Om du besöker Luleå så finns så klart annat att göra också. Luleå kan bjuda på ett kontrastlikt utbud med allt från stämningsfulla konserter till debattskapande samtidskonst och häftiga naturupplevelser.

Senaste inläggen