La Liga

Som alltid kan det tvistas om vilken liga i världen som erbjuder bäst fotbollsupplevelser. När det kommer till snabb och teknisk anfallsfotboll finns det nog knappast någon liga som är mer lämpad och intressant än

La Liga Som alltid kan det tvistas om vilken liga i världen som erbjuder bäst fotbollsupplevelser. När det kommer till snabb och teknisk anfallsfotboll finns det nog knappast någon liga som är mer lämpad och intressant än Spaniens. Med världslag som Real Madrid och Barcelona är La Liga, eller Primera Division som spanjorerna själva skulle uttryckt det, ett kraftpaket att räkna med inom den internationella toppfotbollen.

Många svenska fans har har genom åran vallfärdat till de europiska ligorna, likt muslimska anhängare mot Mecca. Våran allsvenska till trots, har Sverige tyvärr inte samma klass på matcher att erbjuda, så vill man vara med om några extra magiska upplevelser, får man helt enkelt ta sitt pick och pack, och förflytta sig till någon utav Europas andra storligor. I den Spanska ligan är förmodligen lag som FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, eller Valencia CF, de som går hem i störst utsträckning hos de svenska fansen.

Det svenska reseföretaget GO Sport Travel erbjuder helhetslösningar för dig som är sugen att besöka fotbollsstadions som Camp Nou eller Santiago Bernabéu. Vare sig du enbart vill komma in och högt upp på läktarna vara med om känslan, eller sitta på höravstånd från planen. Att vara med om riktig europeisk fotboll blir för många hardcorefans till en näst intill religiös upplevelse. Det enda negativa vi skulle vilja varna för är den stora chansen att du i framtiden kommer vilja besöka ligornas matcher igen och igen.

Det är svårt att i text förmedla skillnaden på en allsvensk match i fotboll och en under ett kokande El Clásico-möte med en sjungande stadion som känns verka som en enda organism. Här förstår man på riktigt människors kärlek till fotbollen, något som biter tag i en och som smittar av sig på ett sätt som du aldrig skulle kunna drömma om.

Senaste inläggen