Få ordning på din kost och träning

Ett starkt immunförsvar är viktigt för att du ska kunna prestera på bästa sätt. Att du tänker på vad du äter och hur mycket du rör dig spelar en stor roll för ditt välmående. Självklart

Ett starkt immunförsvar är viktigt för att du ska kunna prestera på bästa sätt. Att du tänker på vad du äter och hur mycket du rör dig spelar en stor roll för ditt välmående.

Självklart ska du få lov att unna dig livets goda och inte vara alltför hård mot dig själv. Men att du i första hand tänker på din hälsa och det du äter dagligen är en god start för ett starkt immunförsvar.

Hur du börjar

När det gäller kosten kan du börja se över hur mycket frukt och grönt du faktiskt äter dagligen. Öka gradvis mängden grönsaker på lunch och middags-tallriken och ät gärna olika grönsaker och frukter med olika färger. Detta försäkrar att du får i dig olika vitaminer och mineraler som grönsakerna innehåller.

Har du svårt för träning och behöver motivation kan du börja med en promenad ute i naturen och gradvis ha som mål att öka den promenaden till flera gånger per vecka.

Tränar du på gym men betalar i onödan? Då kan du börja med att ha ett mål att träna en gång i veckan som du sedan ökar till två, tre och kanske fyra gånger. Ta gärna med en vän, det brukar underlätta och göra träningen roligare.

Senaste inläggen