Vara NHL supporter i Sverige

Den amerikanska ligan NHL är som bekant den största hockeyligan i världen och för många spelare den ultimata drömmen. Ligan följs dock av fans över hela världen och även många här hemma i Sverige. Många

Den amerikanska ligan NHL är som bekant den största hockeyligan i världen och för många spelare den ultimata drömmen. Ligan följs dock av fans över hela världen och även många här hemma i Sverige.

Många svenska hockeyfans får snabbt upp ögon för NHL och så har det varit väldigt länge. Med dagens globalisering är det dock betydligt enklare att följa utländska ligor än det var förr i tiden. Det var inte ovanligt att fans av individuella spelare följde deras karriär från svensk hockey till internationell, då speciellt NHL. En sak med att vara supporter har länge varit att bära lagets färger både under matcher och till vardag.

Detta är ju knappast något unikt för just hockey utan är något vi ser i alla sporter där lag har tydliga märken, symboler och identiteter som representeras på ett eller annat sätt. Tv-sändningar av NHL-matcher har varit en verklighet i Sverige sedan väldigt många år. Efterfrågan fanns nog där långt innan men det tog ett tag innan vi verkligen kunde uppleva dessa på samma sätt som amerikanerna.

Nu när on-demand är en så stor grej behöver vi inte ens vara vaken när matchen sänds live i USA, vilket ofta är bra sent för oss, utan kan istället titta på den dagen efter eller när vi än helst har tid över. Många svenskar är så stora fans av något NHL-lag att de till och med bokar in resor för att specifikt kunna se dem spela en match på plats. Och många har fått oförglömliga upplevelser på detta sätt. Vill man dock se en riktigt viktig match, som något i slutspelet gäller det att vara ute i god tid med både hockey- och flygbiljetten för att kunna garantera sig en plats på läktaren.

Senaste inläggen