Planera supporterresan

Ska man åka iväg med en supportergrupp eller en hel supporterförening så är det en hel del som måste planeras innan man kan åka iväg. Detta för att det mesta ska kunna gå så pass smidigt

SupportersSka man åka iväg med en supportergrupp eller en hel supporterförening så är det en hel del som måste planeras innan man kan åka iväg. Detta för att det mesta ska kunna gå så pass smidigt som möjligt och utan problem som dyker upp beroende på dålig planering.

Viktigt med regler

Det allra viktigaste när man planerar en supporterresa är att man har tydliga riktlinjer och regler så som dessa som vi kan se hos Modo Hockeys supporterförening, Lumberjacks. Eftersom det ofta är ett större gäng som åker iväg så måste man se till så att alla sköter sig, annars blir det ohållbart i längden. Det man vanligtvis ser att supportergrupper har som regler är dels att hålla det snyggt och rent på sin egen plats i transportmedlet till matchen, det är ju ingen annan som kommer att vilja städa åt en i efterhand.För det andra så brukar det handla om att man med sitt beteende ska efterfölja ett måtto som supporterklubben och den klubb man står bakom kan stå för. Detta kan handla om att inte provocera eller hamna i något slags handgemäng med motståndarnas supportrar, och det brukar handla om att vid intag av alkohol så ska detta ske i måttliga mängder så att ordningen inte störs.

Praktiska detaljer

Förutom detta så handlar det även om att ordna med praktiska detaljer så som exempelvis att ordna ett boende nära arenan för matchen. I första hand handlar det förstås om att ordna med transporten för alla som vill åka med på resan. Hur många bussar behöver man, vars ska det göras stopp för mat och vars ska man plocka upp andra anhängare längs vägen. Det är viktigt att sätta upp fasta tidpunkter så att allt blir tydligt för de supporters som tänker sig åka med. Man ska således sätta en fast tidpunkt för när resan avgår och inte något i still med ”mellan denna och denna tidpunkt rullar bussen”. Betalning för resan bör också ske innan man kliver på bussen för att inte detta ska glömmas bort i senare skede.

Senaste inläggen