Vad behöver veta du inför en engelsk fotbollsresa?

England är det populäraste landet för svenska fotbollsfans att besöka när de vill uppleva sporten utanför Sveriges gränser. I England är fotbollskulturen ännu större än i Sverige och varje match, även i de lägre divisionerna,

England är det populäraste landet för svenska fotbollsfans att besöka när de vill uppleva sporten utanför Sveriges gränser. I England är fotbollskulturen ännu större än i Sverige och varje match, även i de lägre divisionerna, är som en liten folkfest. Pubarna är fulla, glasen rämnar över med mörk öl och hejaramsor sprids över gator och gränder. Vill du bli en del av detta? 

Shopping

Lämna lite rum i väskan om du planerar på att shoppa. Alternativt tar du med en tom resväska och endast handbagage med ombyten. Den tomma väskan kan du sedan fylla med alla shoppingprylar och kläder. Tänk på att elektroniken kan vara annorlunda i England såsom deras stickkontakter. Vill du köpa iPhone 8 tillbehör fungerar det på samma sätt som om du shoppar på en svensk onlinebutik, men en laptop behöver en adapter för att koppla in i svenska uttag. Kom ihåg att på marknader är det förväntat att du ska pruta på priset, utgångspriset är alltid högre än värdet på prylen!

Biljetter

När du söker efter biljetter på nätet ska du vara försiktig. Engelska fotbollsbiljetter, speciellt till Premier League, är ”big business” på nätet och det finns många lurendrejare. Handla från välkända företag och varumärken som du enkelt att efterforska. Biljettpriserna kan skilja flera tusenlappar, jämför alltid priserna mellan olika företag. En enklare metod är att köpa en paketresa där flyg och boende samt biljetten ingår i priset. Det blir lite dyrare än att boka allt själv men du slipper extra arbete och efterforskningar samt att företaget kan hjälpa dig om du får problem med hotell eller inträda till arenan.

Kolla upp arenan

Google på arenan där matchen ska spelas och undersök hur läktarna och sittplatserna är placerade. Skaffa en översikt och fundera på vilka platser du helst vill ha. När du söker en biljett får du bara veta sittplatsen nummer, inte exakt var platsen är.

Senaste inläggen