Sveriges bästa arenor

Sverige svämmar inte direkt över med spännande och häftiga arenor, men det finns några guldklimpar som både spelare och publik njuter av att besöka. De kanske inte kan husera över 100,000 åskådare åt gången, men

Ullevi arena i Göteborg

Sverige svämmar inte direkt över med spännande och häftiga arenor, men det finns några guldklimpar som både spelare och publik njuter av att besöka. De kanske inte kan husera över 100,000 åskådare åt gången, men dessa arenor ligger svenskarna varmt om hjärtat.

Ullevi

Detta är Sveriges näst största arena med en kapacitet på 43,000 åskådare. I svenska arenasammanhang så blir det inte mycket mer klassiskt än Ullevi. Bland de större evenemang som anordnats på arenan så är det nog VM 1958 som sticker ut mest. Då vann Brasilien sitt allra första VM-guld och det var inga mindre än Sverige som de spelade mot i finalen. Trots hemmapublik så lyckades Brasilien, lett av Pelé, slå Sverige med 5-2.Andra noterbara evenemang på Ullevi inkluderar EM i friidrott -92 och -06 samt VM i friidrott -95. Varje år så blir arenan dessutom centrum för världens största fotbollscup för ungdomar – Gothia Cup.

Friends Arena

Denna arena hittar vi i Stockholm och räknas som det svenska fotbollslandslagets nationalarena. Med kapacitet för över 50,000 åskådare så är det inte bara Sveriges största arena, utan även Nordens största. Lägg därtill att det är en inomhusarena så blir det än mer imponerade.

Tele2 Arena

Tele2 Arena ligger även den i Stockholm och har en kapacitet på 30,000 personer. Eftersom den är utrustad med ett skjutbart tak så passar arenan bra för många olika evenemang året om, oavsett om snö eller regn råder. Man har dessutom sett till att den uppfyller Uefas och Fifas regelverk vilket gör att man har tillåtelse att arrangera internationella sportevenemang i den. Under 2010 så vann Tele2 Arena den globala arenatävlingen TheStadiumBusiness Awards för Världens Bästa Stadion.

Guldfågeln Arena

Om spelarna själva får välja så är Sveriges bästa stadion Guldfågeln Arena i Kalmar. Det menar nämligen den omröstning som gjordes 2013, där samtliga lagkaptener i Allsvenskan fick betygsätta alla bortaarenor. Denna arena tog då hem en jordskredsseger med ett snittbetyg på 4,66 av 5.

Senaste inläggen