Supporta under EM-kvalet

Det varierar från supporter till supporter, i England så drar det åt att klubben är det största, men i länder som Sverige där vi inte ofta har klubblag som lyckas internationellt, då är det oftast

Det varierar från supporter till supporter, i England så drar det åt att klubben är det största, men i länder som Sverige där vi inte ofta har klubblag som lyckas internationellt, då är det oftast landslaget som väcker starkast känslor.Detta varierar som sagt från person till person, men det finns landslag där det syns tydligare än andra hur mycket de engagerar människorna i dess land. Irland är ett sådant land, Sverige är ett annat – något vi ofta också får höra när det är dags kvar mästerskapskval eller om vi lyckats kvala in till själva mästerskapet. Som du ser i videon i inlägget vi skrev för några dagar sedan (Landslagets supporterklubb), så är det tusentals svenskar som engagerar sig och åker med, fastän mästerskapet i fråga då var belagt i svårresta Ukraina – och då var svårrest ändå snällt uttryckt.

Österrike på nytt

En av anledningarna till att det stora engagemanget bland svenskarna är att det finns en organisation vid namn Camp Sweden, som arrangerar dessa supporterresor på ett mycket bra och välplanerat sätt. Nu i början av September så är det på nytt dags för fotbollslandslaget att kvalspela, det är EM i Frankrike nästnästa sommar som det handlar om denna gång. Första matchen spelas i Wien, och givetvis så har Camp Sweden ett event planerat. Man kallar det för Samling Österrike 2014 och skriver på sin sida att man efter förra gångens succé, och syftar då på matchen i förra sommaren i VM-kvalet, då man gjorde området kring Hermann Strandbar till samlingsplats.Nu tänker man alltså upprepa den succén och utlovar förutom fantastisk stämning även ett gott utbud av mat och dryck samt ett liveband på plats. Förhoppningsvis så finns det anledning för supportrarna att fira även efter själva matchen mot Österrike.

Svårslagna på bortaplan

För det ska ju spelas om saken också. Det är ju som bekant inte bara på läktaren som matcherna avgörs, och Sverige har ingen lätt match framför sig. Österrike är svårslagna på hemmaplan, vilket också speglas om vi ser till oddsen på bettingsajten Betsafe.com. Där är det Österrike som har oddsen med sig, även om man tycks tro att Sverige, totalt sett har en större chans att gå till EM än österrikarna. Den åttonde september blir vi varse, ska Zlatan på nytt frälsa oss, eller blir det en tung hemresa från det vackra Wien denna gång?

Senaste inläggen