Snygga klubbmärken och tröjor

Att försöka avgöra vilket klubbmärke eller matchtröja som är den snyggaste är ett dödfött projekt eftersom alla supporters med lite patriotism i bröstkorgen kommer att påpeka att du har fel om du inte valt ut

Att försöka avgöra vilket klubbmärke eller matchtröja som är den snyggaste är ett dödfött projekt eftersom alla supporters med lite patriotism i bröstkorgen kommer att påpeka att du har fel om du inte valt ut just dennes hjärtelag. Men vi tar oss åtminstone igenom några klassiker som skulle få många neutralas röster.

Tröjor från National Hockey League

En liga som historiskt sett har ett helt gäng med favorittröjor och klubbmärken, alla kategorier, det är NHL. Det är faktiskt så att i princip alla lagen har minnesvärda uniformer. Eftersom det de facto är över 30 lag som spelar i ligan så kommer vi här faktiskt bara att ta upp de allra vassaste som finns just nu, och kanske även någon gammal klassiker som av en eller annan anledning inte finns med oss längre (ja det är givetvis Anaheim Mighty Ducks gamla anktröjor vi syftar till).Nummer 1 på denna lista med aktuella klubbmärken och tröjor måste utan tvivel vara San Jose Sharks klassiska haj med en hockeyklubba mitt i gapet. Tillsammans med sina turkosgröna/svarta tröjor så är de vår klara etta på listan. Som nummer två så har vi valt lavinerna från Denver, den klubb vars arena har en tröja med nummer 21 upphissad i taket och pensionerad… Det är givetvis Peter Forsbergs tröja vi pratar om och klubben är Colorado Avalanche. Med  det vinröda A:et som är har den vita lavinen slingrande runtom sig så är plats nummer två korad.På bronsplatsen är det en tuff kamp eftersom det är många som förtjänar platsen. Men när beslutet föll så blev det till sist Detroit Red Wings rödvita vingar som är fästa i vad som tycks vara ett bil- eller motorcykelhjul. Detta anspelar givetvis på att det är motorstaden nummer ett i USA och hem till exempelvis General Motors. Tillsammans med som loggan, lika klassiska rödvita matchtröjan kniper Redwings till sist tredjeplatsen.

Bubblare

Som utlovat kommer en bubblare, och vilken det är, det avslöjades ju redan i inledningen av artikeln. Så istället så avslutar vi bara med att beskåda när Anaheim Ducks denna vecka firade 20-årsjubileum och återanvände den snyggaste matchtröja ett idrottslag någonsin framträtt i!

Senaste inläggen