Maskeringsförbud på arenorna

I alla tider har sporten lockat till sig huliganer som saboterar för oss riktiga supportrar som reser land och rike för att titta på sport. Nu kan ett nytt maskeringsförbud minska antalet huliganer på matcherna.Idag

I alla tider har sporten lockat till sig huliganer som saboterar för oss riktiga supportrar som reser land och rike för att titta på sport. Nu kan ett nytt maskeringsförbud minska antalet huliganer på matcherna.Idag kan man läsa borta hos Aftonbladet att Stockholm nu inför maskeringsförbud på sina arenor.Det har sedan länge varit olagligt att maskera sig i samband med en demonstration. Detta har dock inte varit olagligt på idrottsarenor i Sverige. Men nu kommer det en stor vändning för oss som verkligen älskar sport och reser land och rike för att supporta våra favoritlag.Stockholm är den första staden att införa detta maskeringsförbud.

Positivt för oss riktiga fans

Detta kan vara ett steg i rätt riktning där vi faktiskt har en chans att få bort våldet från idrotten. Även om det bara är Stockholm stad som är först ut på tur så finns det väldigt god chans att flera andra arenor kommer tillämpa detta förbud.Med den nya lagen kommer detta säkerligen minska våldet som har uppstått på arenorna runtom i Sverige. Det kommer med största sannolikhet också att öka säkerheten för familjer och barn som väljer att gå och se sitt favoritlag.Arenorna där maskeringsförbudet träder i kraft är Johanneshov och Tele2 Arena.

Senaste inläggen