Celtic FC

En annan av alla dom stora fotbollsklubbar som har fantastiska och fanatiska fans är den skotska klubben Celtic FC. Klubben där Henrik Larsson efter sina enormt framgångsrika år fortfarande är ansedd som en kung, har

En annan av alla dom stora fotbollsklubbar som har fantastiska och fanatiska fans är den skotska klubben Celtic FC. Klubben där Henrik Larsson efter sina enormt framgångsrika år fortfarande är ansedd som en kung, har också dem en enorm grön armé i ryggen under sina hemmamatcher. Henrik Larsson kallas för övrigt av fansen för ”The king of kings”.

Old Firm

Celtic är en fotbollsklubb från Glasgow. Under hela 1900-talet och det första decenniet av 2000-talet så har man tampats mot lokalkonkurrenten Glasgow Rangers om den skotska ligatiteln. För närvarande är man dock i ensamt majestät eftersom Rangers tvångsdegraderats till tredjedivisionen. Men vi kan nog räkna med att få återuppleva de klassiska Old firm-derbyna lagen emellan, inom några år. Det är under dessa matcher som rivaliteten yttrar sig som mest och när fansen är som mest högljudda.

Celtic Park

Celtics hemmaplan, Celtic Park är en av Storbritanniens största arenor med en kapacitet på 60 832 personer.  Och de allra flesta är klädda i grönt, som är Celtics färg tillsammans med vitt. Arenan kallas även Parkhead och Paradise. En lite rolig kuriosa är att den ligger belägen alldeles intill en kyrkogård. Inne på arenan är det dock väldigt långt ifrån dött. Det finns fans som kan det här med att skrika, det finns fans som kan sjunga samstämt.. och så finns det de fans som kan både och. Celtics fans tillhör den kategorin. De är högljudda samstämda och väldigt lojala, det måste vara en ren njutning att få uppleva en inmarsch på Celtic Park till den enorma kören som sjunger signaturhymnen You’ll never walk alone. Let the people sing säger dem, så here we go!

Senaste inläggen